Project Profile

Location: Roslin, Scotland

Building: Engineered roof structure

Timber: Oak

Architect: Page + Park

Rosslyn Chapel


About

Rosslyn Chapel was fairly unknown until it featured in the box office hit The Davinci Code when visitors numbers didn’t just double but went up ten times . With visitors numbers so high the old visitors centre was insufficient so Carpenter Oak & Woodland were approached to build a new timber engineered visitors centre.

The timber engineered roof structure of the visitors centre at Rosslyn Chapel has a diagonal struts system and is made of oak (which has been stained, explaining the darker appearance). Our clients are delighted with their timber engineered visitors centre and love the modern appearance of the building in contrast with the historic chapel. Visit Rosslyn Chapel website to find out more about the Chapel and of course the timber engineered visitors centre.